Sárközy Miklós sikeres szereplése a bakui konferencián

Magyarország bakui nagykövetsége javaslatára és logisztikai támogatása mellett, Azerbajdzsán Kulturális Minisztériuma dr. Sárközy Miklóst, a Károli Gáspár Református Egyetem Ókortörténeti és Segédtudományi Tanszék docensét hívta meg arra a Nizami Ganjavi költő születésének 880. évfordulójára rendezett konferenciára, amelyet 2021. november 24-26. között rendeztek Bakuban. Sárközy Miklós a konferencia második paneljében adott elő, másnap pedig a harmadik panel levezető elnöki feladatait látta el. Sárközy úr előadása „Nizami Ganjavi és fogadtatása a magyar és közép Európai intellektuális körökben a 19-20. században” (angolul) címmel hangzott el.

Szederkényi Viktor bakui nagykövet az alábbiakban értékelte a konferenciát, valamint oktatónk előadását:

„Sárközy Miklós professzor előadása és részvétele a konferencián igen pozitív visszhangot keltett. A magyar keletkutatók évszázados, jelen esetben Nizami Ganjavihoz fűződő kutatásai és azok ismertetése érezhetően meglepték a konferencia résztvevőit, és igazi újdonságként hatottak. Mindez a médiában való megjelenésen túl Anar Karimov kulturális miniszter és még inkább Elnur Aliyev kulturális miniszterhelyettes személyes megnyilvánulásain keresztül is lemérhető volt (Sárközy professzor felé).

Köszönjük a Károli Gáspár Egyetem operatív hozzáállását és Sárközy professzor úr részvételét a rendezvényen.”

A Károli Gáspár Református Egyetem ezúton is szeretne gratulálni dr. Sárközy Miklósnak a sikeres szereplésért!

A rendezvényt kiemelt sajtóérdeklődés kísérte, a konferenciáról és docens úr előadásáról számos helyi sajtótermék is beszámolt:
https://azertag.az/xeber/Macaristanli_professor_Nizami_Gencevinin_tesviq_etdiyi_umumbeseri_deyerler_olduqca_ehemiyyetlidir-1934016
https://azertag.az/xeber/1934082
https://www.respublica-news.az/news/nizami-gencevi-beynelxalq-forumu-panel-iclaslarla-davam-edib
http://mct.gov.az/az/umumi-xeberler/13933
https://kamilinfo.net/?p=15469
https://www.bayraqdar.info/?p=14621
https://www.baki-xeber.com/medeniyyet/131361.html
https://medeniyyet.az/page/news/60052/Nizami-Gencevinin-edebi-irsi-beseriyyetin-soz-xezinesine-muhum-tesir-gosterib.html

Kép forrás: azertag.az

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin