25 éves jubileumát ünnepelte a Német Nyelv és Irodalom Tanszék

A Károli Gáspár Református Egyetem Német Nyelv és Irodalom Tanszéke 2021. október 20-22. között több eseményből álló rendezvénysorozattal ünnepelte a tanszék alapításának 25. évfordulóját. A jubileumi események nyitóünnepsége a Károlyi-Csekonics-palota Aulájában zajlott. Az esemény nyitóbeszédében Prof. Dr. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes asszony a tanszék elmúlt 25 évének eredményeit és küldetését méltatta.

Dr. habil. Horváth Géza dékán köszöntőjében a tanszék negyedszázados történetének mérföldköveiről, jelenlegi tudományos és oktatási tevékenységének alapjairól értekezett. Az ünnepségen részt vett Katja Dorrmann, a Német Nagykövetség kulturális referense és Robert Sereinig kulturális tanácsos, az Osztrák Nagykövetség képviseletében. Prof. Dr. Ernest Hess-Lüttich, az egyetem díszdoktora a nemzetközi germanisztika kihívásairól és a tudományterület jövőbeni lehetőségeiről és feladatairól tartott rövid előadást.

A rendezvény keretében Dr. habil. Czeglédy Anita tanszékvezető egyetemi docens bemutatta a tanszék jubileumi ünnepségére összeállított tanulmánykötetet és köszönetképpen átnyújtotta azt a díszvendégeknek, a tanszék egykori alapító tagjainak és jelenlegi oktatóinak. Prof. Dr. Ódor László egykori tanszékalapító bíztató beszédét követően a kiváló tanulmányi eredményt elért hallgatók vehették át okleveleiket és jutalmukat.

A rendezvény tudományos eseménye a Deutsch im interlingualen und interkulturellen Vergleich és az Inspirationen V. Gesten nemzetközi konferenciák plenáris előadása volt. Az ünneplést a Bihari Táncegyüttes látványos fellépése és állófogadás zárta.

 

Az eseményről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin