X. Nemzetközi Szupervíziós Nyári Egyetem a KRE–BTK-n

2023. augusztus 14-18. között nagy sikerű Nemzetközi Szupervíziós Nyári Egyetemet tartottunk Budapesten a KRE BTK Reviczky utcai épületében.

A szervezésben együttműködő partnerek a KRE BTK Pszichológiai Intézet Továbbképző Központ, szupervizor képzés mellett az MSZCT (Magyar Szupervizorok és Szupervizor- Coachok Társasága) és az ANSE (Association of National Organisations for Supervision in Europe) voltak. Az öt napos rendezvényre 18 európai országból 150 résztvevő érkezett, 120-an külföldről, 30-an Magyarországról, valamennyien képzett szupervizorok, tanácsadók, segítő szakemberek. A szakmai program tematikája illeszkedett a Nyári Egyetem témájához:

„Szavakon innen és túl – értékek és identitás egy felfoghatatlan világban”

A különböző országokból érkezett előadók és workshoptartók közösen keresték a választ és reflektáltak a következő kérdésekre, szavakon innen és túl:

Az állandósult változás korában élünk. Szinte lehetetlen felfogni, megérteni a jelen eseményeit. A körülöttünk levő világ instabil, kaotikus, a jövő kiszámíthatatlan. Minél inkább szeretnénk megérteni, mi történik, annál erősebb szorongás és félelem fog el minket. Szinte kikerülhetetlen, hogy újragondoljuk alapvető értékeinket, attitűdünket és cselekedeteinket.

  • Mik azok az alapvető értékek, amikkel azonosulni tudunk, amik hatnak identitásunk alakulására is, a minket körülvevő bizonytalanságban és káoszban?
  • Mi tud minket segíteni mentális egészségünk megőrzésében?
  • Hogyan tud a szupervízió segítséget nyújtani a kiszámíthatatlan világhoz való egyéni viszonyulásunk megtalálásban?

Hétfőtől péntekig minden nap plenáris szakmai előadással kezdődött, majd délelőtt és délután 7-7 párhuzamos módszertani workshopon dolgoztak tovább a résztvevők, angol nyelven.

A szakmai programok mellett sok lehetőség volt informális beszélgetésekre, kapcsolatépítésre is a szabadidős programokon. A nyitó napon a martonvásári Százszorszép néptáncegyüttes tartott bemutatót és táncházat. A hét további részében városnéző túrákat és közös éneklést, zenélést is szerveztünk a résztvevőkkel.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a szervezésben, lebonyolításban részt vevő valamennyi munkatársunknak, önkénteseinknek, volt és jelenlegi hallgatóinknak a kiemelkedő színvonalú munkájukért.

dr. Nemes Éva, BTK PI Továbbképző Központ

 

Tekintse meg rendezvényünk videós tartalmait:

https://www.youtube.com/watch?v=PJMquJy8x5c

https://www.youtube.com/watch?v=Xkib51keANM

Nemzetközi Szupervíziós Nyári Egyetem képekben:

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin