Média szakosaink sikere a sztánai Nemzetközi Népismereti Filmszemlén

A 2023. augusztus 25-27-én a kalotaszegi Sztánán a Néprajzi Múzeum szervezésében megrendezett Nemzetközi Népismereti Filmszemle felnőtt és ifjúsági kategóriában hirdetett díjazottakat. Ebben az évben a klasszikus néprajzi témák helyett társadalmi problémákkal, napjaink élethelyzeteivel foglalkozó filmek voltak többségben a sztánai filmfesztiválon.

A felnőtt kategóriában pályázók közül kiemelkedik a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészkara, ahonnan összesen 28 rövidfilmes pályázat érkezett, amelyek közül két alkotás is  – Hutter Csenge Üvegszilánkok című kisfilmje és Bácskay Nagy Barnabás Mémsorsok című pályamunkája –  különdíjat kapott. A diákok oktatója: Dr. Tari János, A táncanyanyelv mestere – Tímár Sándor a Nemzet Művésze című portréfilm rendező-operatőre, szintúgy elismerésben részesült.

A versenyfilmeket ősszel is meg lehet tekinteni: a Néprajzi Múzeum egy válogatás-vetítést rendez Budapesten a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül, szeptember 25. és november 12. között. Részletes program itt érhető el.                      

Szeretettel gratulálunk médiaszakosaink sikeréhez.

A filmszemléről szóló teljes cikk a https://neprajz.hu/hirek/2023/kihirdettek-a-kalotaszegi-etnografiai-filmszemle-gyozteseit.html honlapon olvasható.

 

 

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin