Református egyetemváros: befektetés a jövőbe

Országos nyílt tervpályázaton dől el, kinek a tervei alapján épülhet fel a Károli Gáspár Református Egyetem új campusa: az épületek a tervek szerint a jogász, valamint a pszichológia képzéseknek adnak majd otthont Ferencvárosban, a Markusovszky téren. A Református Egyetemváros Kft. pályázatán minden magyar építész elindulhat, és pályázhatnak az Európai Unó országainak építészei is.

A szakmai zsűri elnöke Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, társelnöke Fürjes Balázs. A zsűri munkájában - a református egyház által felkért más szakértők mellett - részt vesz Szalay Tihamér, a Magyar Építész Kamara alelnöke, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és - Budapest főpolgármestere jelölésére - Erő Zoltán, Budapest főépítésze is. A tervpályázat eredményhirdetése 2024 májusában várható.

A Kálvin tér és a Ráday utca térségében található már eddig is a református egyetem épületeivel bíró városrészben megvalósuló egyetemépítés egyben városfejlesztő beruházás is. Általa erősödik Ferencváros egyetemvárosi szerepe, és rendezettebb, zöldebb lesz a Markusovszky tér, illetve a Kinizsi utca érintett szakasza.

Magyarország Kormánya 2023 nyarán döntött úgy, hogy támogatja a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Károli Gáspár Református Egyetem új campusának megépítését. A beruházás célja, hogy a hallgatói létszámában is dinamikusan fejlődő, ám jelenleg széttagoltan működő felsőoktatási intézmény helyett egységes református egyetemváros szülessen.

 

Budapest, 2023. december 18.

A Magyarországi Református Egyház Sajtószolgálata és

a Károli Gáspár Református Egyetem Sajtószolgálata

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin