="text-a Készült: 2017. augusztus 31.

A veszteségélmények kezelése a pedagógiai munkában

30 órás (30 kredites) pedagógus-továbbképzés indul a KRE-BTK Tanárképző Központjának szervezésében a köznevelésben dolgozók és egyéb segítő szakemberek számára


A továbbképzés célja, hogy a pedagógusok átfogó és a gyakorlatban is alkalmazható ismereteket szerezzenek a különböző veszteségélmények (így a szülők válása, az élettér megváltozása, a szülők munkahelyének elvesztése, külföldön munkát vállaló családtagok, kriminalizálódott szülők, szektatagság, hozzátartozók halála, stb.) pszichológiai következményeiről, a veszteségélmények pedagógiai kezelésének lehetőségeiről, illetve az azok következtében előálló pedagógiai kihívásokról, feladatokról. Fontos célkitu?zése a képzésnek, hogy olyan kommunikációs és konfliktuskezelési ismeretekkel és készségekkel gazdagodjanak a résztvevők, melyek alkalmassá teszik őket a veszteségélménnyel küzdő tanulók megfelelő szintu? pedagógiai támogatására. A továbbképzés mindenekelőtt gyakorlati ismereteket nyújt a különböző veszteségélmények pedagógiai kezelésére, az elakadt, problémás gyász felismerésére, valamint a veszteségélmények tanulóközösségre/osztályra gyakorolt hatásainak kezelésére. A képzés során az ellátórendszer igénybevételének lehetőségeivel is megismerkednek a résztvevők.

A pedagógus-továbbképzés nem pszichoterápiás ismereteket nyújt, hanem – ismerve a pedagógusok napi feladatait – a pedagógiai munka segítése a célja. Középpontjában a pedagógiai támogatás áll, a veszteség és a gyász pedagógiai kezelésének kérdése.

A továbbképzés magában foglalja:

1. A veszteségélmények különböző formáinak rendszerezését, pszichológiai és pedagógiai következményeinek megismerését, a pedagógiai szinten megvalósuló prevenció és intervenció eszközeinek elsajátítását

2. Készségfejlesztő foglalkozásokat, amelyek elsődleges célja jól alkalmazható gyakorlati ismeretek szerzése a veszteségélmények kezelése területén.

3. A gyász csoportszinten megjelenő következményeinek kezelési módjait, azok készségszintu? elsajátítását

4. A gyermekek és serdülők gyászreakcióinak alaposabb megismerését, optimális pedagógiai kezelési módszereitA képzés időpontja: 2018. augusztus 28-29-30. (3-szor 10 óra)

Jelentkezési határidő: 2018. június 30.

Helye: Budapest, 1146, Dózsa György út 25-27.  

A képzés díja: 30.000 Ft/fő

A képzés 30 kreditro?l ad tanúsítványt.

Kérdés esetén forduljanak bizalommal Treier Abigél tanárképzési koordinátorhoz. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06-1/872-1707)