Jelöld első helyen a Károli BTK-t!

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén lehet változtatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje az E-felvételiben: 2021. július 8.

Érdemes intézményünket első helyen megjelölni, hiszen egyedülálló ösztöndíjprogramjaink segítségével számos lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak költségeik csökkentésére a tanulmányaik során. Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat, akik Egyetemünk polgáraivá válnak. A Károli Ösztöndíjjal az önköltség mértéke akár 75%-kal is csökkenthető. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatójaként további ösztöndíjakra is jogosult lehetsz, mellyel tovább mérsékelheted tanulmányi költségeidet. Ösztöndíjainkról részletesen itt olvashatsz.


Miért érdemes még – ösztöndíjainkon kívül – első helyen megjelölni a Károlit?

Pillants be Egyetemünk életébe az alábbi videó segítségével:
https://www.youtube.com/watch?v=2RGffUyWff4

  • A Károli a 7. legjobb a rangsorolt 38 magyarországi felsőoktatási intézmény közül. (HVG Diploma 2021)
  • Folyamatosan növekvő hallgatói létszám mellett nálunk még családias a hangulat, az oktató és hallgató között őszinte és nyílt légkör alakul ki! Nálunk névről ismernek majd a tanáraid, és itt választ kapsz az oktatóidnak küldött e-mailekre is. Vagyis nálunk a hallgató nem csak egy Neptun-kód.
  • Gyakorlatorientált képzéseink azonnal hasznosítható tudást adnak.
  • A Károlin számos országos ismertségű, elismert szaktekintélyű oktató várja a hallgatókat.
  • Egyetemünkön kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás. A Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium a VIII. kerület Palotanegyedében, modern, kétágyas apartmanlakásokba, kedvezményes kollégiumi díjakkal várja a kiemelkedő képességű hallgatókat. A szakkollégiumi tehetséggondozás 8 műhelyben zajlik.
  • A károlisok aktív közösségi és tudományos életet élnek: rendszeresen tartunk könyvbemutatókat, konferenciákat, szakmai fórumokat, művészeti napokat.
  • Az elsőéves hallgatóink beilleszkedését évfolyammentorok segítik.
  • A hallgatók számára egyéni- és csapatsport lehetőségek nagy választékát kínáljuk. Büszkék vagyunk sportsikereinkre: például egyetemünk női röplabda csapata már négy alkalommal szerezte meg a bajnoki címet az Egyetemi-Főiskolai Röplabda Bajnokságban.
  • Az év során számtalan, a Hallgatói Önkormányzat által szervezett program (koncert, buli, kulturális esemény, belföldi és külföldi kirándulás) vár Téged, ahol garantált a kikapcsolódás, a jókedv, és ahol csatlakozhatsz egy barátságos és összetartó közösséghez.
  • 36 ország 156 egyetemével van partneri kapcsolatunk
  • Az összesített képzési rangsorban a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara az élmezőnyben, a 8. helyen végzett a rangsorolt 147 hazai felsőoktatási kar között (HVG Diploma 2021)
  • Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karunk az oktatók és hallgatók kiválóságát tekintve is az előkelő 4. helyen végzett, emellett 1. a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát tekintve a bölcsészettudományi képzésterületi rangsorban (HVG Diploma 2021)
  • A bölcsészettudományi képzési területen a KRE BTK-n végzettek rendelkeznek a 2. legmagasabb bruttó átlagjövedelemmel a munkaerőpiacon (diplomantul.hu)
  • Egyetemünkön 15 idegen nyelv tanulható, jelképes áron – köztük olyan különleges nyelvek, mint a finn, észt, norvég, kínai vagy japán.
  • A BTK-n professzionális televízió- és rádióstúdió áll a hallgatók rendelkezésére a gyakorlati ismeretek elsajátításához. A kari stúdió által működtetett kultX a legsikeresebb online egyetemi rádió.
  • A KAPSZLI az egyetem pszichológia szakos hallgatóinak országosan is elismert diákköre, akik már több mint 10 éve foglalkoznak ingyenes, pszichológiai témájú előadások és konferenciák szervezésével. Fő programjuk a havi rendszerességű LelkiMorzsa előadássorozat, illetve a KAPSZLI Pszichológiai Napok Magyarország legnagyobb ingyenes pszichológiai konferenciája, ahol három napon keresztül a legnevesebb hazai szakemberek által tartott előadásokon és műhelyeken vehetnek részt az érdeklődők.

 

Egyetemünk mellett szóló, további érveket itt olvashatsz: http://www.kre.hu/felveteli/miert-a-Karoli.php#1


Amikor egyetemre jelentkeztem, nem igazán tudtam, hogy mi fog rám várni. Azt tudtam, hogy az életem teljesen megváltozik. Ez így is történt, elszakadtam a biztonságot adó otthontól, a saját lábamra kellett állnom. Sokszor aggódtam amiatt, hogy menni fog-e a beilleszkedés, mennyire lesznek távolságtartóak, ridegek a társaim vagy a tanáraim. Vidéken szinte közhiedelemnek mondható, hogy aki a fővárosba költözik az magányos lesz, hiszen nem ismer senkit. Erre a Károli tökéletesen rácáfolt. A diákok keresik egymás társaságát, szoros barátságok köttetnek, de egy-egy vizsgaalkalom is összekovácsol néhány órára. A kollégiumi élet jótékony hatásairól pedig kisebb regényeket is lehetne írni. A tanárok érdeklődőek és segítőkészek, próbálnak mindenkit minél hamarabb belerázni az egyetemista létbe, és ez úgy gondolom, hogy az első éveseknek hatalmas segítség. A szemináriumok általában kislétszámú csoportokban zajlanak, ez szintén arra ad lehetőséget, hogy megismerjük a másikat, hiszen mindenki hallatja a hangját. Én minden évben hálát adok valamiért a Károlinak. Hálás vagyok, amiért lehetőséget biztosítottak arra, hogy elérjem a céljaimat és azért is, hogy itt életre szóló kapcsolatokat köthetek.”

Sümegi Luca, osztatlan tanárképzés, IV. évfolyam

 

Keresd intézményünket a közösségi média felületein is: kövesd hivatalos Facebook-, és Instagram-oldalunkat. A hallgatói élettel kapcsolatban a kari Hallgatói Önkormányzat oldalain is tájékozódhatsz. Facebook ǀ Instagram

Reméljük, hogy károlis hallgatóként üdvözölhetünk 2021 szeptemberében!


Minőség. Közösség. KÁROLI.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin