Meghívó - AVICOM MUZEUMDIGIT Konferencia

AVICOM MUZEUMDIGIT Konferencia
Időpont: 2016. november 22–23.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16., Díszterem
F@IMP díjátadó

Az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválja, a F@IMP 2.0 a korábbi FIAMP Fesztivál online elérhető változata. A Fesztiválra azok az ICOM-tagsággal rendelkező múzeumok nevezhetnek, amelyek innovatív technológiák, digitális hordozók segítségével korszerű módon formálják át és értelmezik a múzeumi élményt és a kiállítások üzenetét. A F@IMP 2.0 Médiafesztivál célja, hogy a muzeológia terén az audiovizuális és multimédia technológiákat alkalmazó intézmények produkcióit értékelje, díjazza és bemutassa.

A díjkiosztó ünnepségnek a Magyar Nemzeti Múzeum MUZEUM@DIGIT Konferenciája ad otthont 2016. november 22-én este 6 órakor a  Nemzeti Múzeum Dísztermében. A KRE BTK könyvajándékokkal és szállások biztosításával támogatja a több mint 200 fős eseményt.

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (MNM OMMIK) 2013-ban indította el éves nemzetközi szakmai eseményét, a MUZEUM@DIGIT Konferenciát, melynek sikerességét mutatja, hogy a résztvevők száma évről évre folyamatosan növekszik. Az évente megrendezésre kerülő konferencia lehetőséget biztosít az innovatív technológiák, az aktuális trendek, a digitális társadalom kihívásaira adott válaszok bemutatására és megvitatására. Témák: névterek, a múzeumok és a kreatív ipar szereplőinek együttműködése, a digitális adatvagyon jogi kérdései, az Europeana technológiai tervei, a digitális kulturális örökség megőrzése, innovatív projektek.

A konferencia részletes programja itt érhető el.

Mindenkit sok szeretettel várunk!


AVICOM: AUDIOVIZUÁLIS TECHNOLÓGIÁK A MÚZEUMOKBAN c. riport Tari Jánossal az Esti kérdés 2016. november 16-i adásában

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin