FORDÍTÁSOKTATÁS – SZAKMAI NAP

Gépiesség és kreativitás a fordítási piacon és a fordításoktatás különböző szintjein

Időpont: 2017. február 10., 10–16 óráig
Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem BTK, 1088 Budapest, Reviczky u. 4., I. em., Buda Béla terem

A Károli Gáspár Református Egyetem BTK Angol Nyelvészeti Tanszéke és Szak- és Műfordító Szakirányú Továbbképzése országos és határon túli fordításoktatási szakmai napot szervez 2017. február 10-én, 10–16 óráig. Helyszín: KRE BTK, 1088 Budapest, Reviczky u. 4., I. em., Buda Béla terem.

Délelőtt a hazai és határon túli felsőoktatási intézmények oktatói számolnak be a fordításoktatás különböző szintjeinek új feladatairól, új tantárgyairól, új módszereiről. Főbb témák: Hogyan tehető piacképessé a fordításoktatás már a BA-szinttől? Hogyan alkalmazható az audiovizuális fordítás oktatása a különböző képzési szinteken? Korpuszok és műfajok a tananyag szolgálatában. A műfordítás oktatásának tapasztalatai.

Délután a hazai és nemzetközi fordítóirodák és fordítói közösségek mutatkoznak be, tartanak előadást. Fő téma a számítógépes fordítási eszközök használatának kreatív oldala.

Valamennyi előadás után várjuk a résztvevők hozzászólásait. A rendezvényt számítógépes műhelymunka zárja: a Google Drive alkalmazási lehetőségei a tanórán (II. em., 221-es terem). Vendégeink között üdvözölhetjük a fordításoktatás és a fordítói szakmai legnevesebb hazai szakértőit, köztük Klaudy Kinga professzor asszonyt is.
A regisztráció ingyenes: https://goo.gl/forms/V8mwN7oy1R8UcT8U2
Érdeklődni lehet: Dróth Júlia egyetemi docensnél, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Részletes program itt érhető el.

Következő események


Napi biztatás

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin