csoportkép

A Károli idén is a legnépszerűbb egyetemek egyike

Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter a 2024. évi általános felsőoktatási felvételi eredmények kapcsán elmondta, hogy idén 90 334 jelentkezőt vettek fel valamelyik egyetemre vagy főiskolára. Kiemelte, hogy minden második felvett hallgató olyan területre nyert felvételt, amely kiszolgálja a magyar gazdaság igényeit. A miniszter hozzátette azt is, hogy a felvételi megújításának köszönhetően nagyobb lett az intézményi autonómia a felsőoktatásban. Ezt jelzi többek közt az is, hogy az egyetemek saját maguk dönthettek arról, hogy a felvételi eljárásban mire adnak plusz pontot.

Bővebben ...

Sólyom Réka a „Trend-idők”-ben

Sólyom Réka, a BTK Magyar Nyelv-, Irodalom- és Kultúratudományi Intézet Magyar Nyelvtudományi Tanszékének habilitált egyetemi docense a Kossuth Rádió 2024.07.08-ai „Trend-idők” című műsorában beszélt a neologizmusokról, az új szavakról, kifejezésekről, a mai magyarnyelv-használatról.

Bővebben ...

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj rangsorai

2024/2025
 
A KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának NFÖ Bizottsága a KRE SZMSZ II.2. HTJSZ  23. § alapján értékelte a 2024/2025. akadémiai évre meghirdetett Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj felhívására beérkezett hallgatói pályázatokat, és az alapképzésben, a mesterképzésben valamint az egységes osztatlan képzésben az alábbi kari rangsorokat állapította meg:
Bővebben ...

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin