Elindult a Társadalomtudományi Inspirációs Műhely (TIM)

A Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézet munkatársai (Dr. Simon Sára egyetemi adjunktus és Dr. Tóth Gergely egyetemi docens) szervezésében 2024. április 17-én megalakult a Társadalomtudományi Inspirációs Műhely (TIM), melynek célkitűzés az Intézet külső és belső szakmai és emberi együttműködéseinek elősegítése.

Bővebben ...

Lélek által vezetett élet – pünkösdi gondolatok

János evangéliumában így olvashatunk arról, hogyan tett Jézus Krisztus ígéretet a Szentlélek eljövetelével kapcsolatban: „Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz” (Jn 14,15–17) Ez az ígéret teljesedett be az első pünkösdkor, amikor eljött a Szentlélek és kitöltetett a tanítványokra: „Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valamilyen lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak” (ApCsel 2,1–4).

Bővebben ...
templom

Összetartozás lélekben és Istenben – mentálhigiénés szakmai rendezvény

A Pszichológiai Intézet Pszichológiai Továbbképző Központja immár harmadik alkalommal rendezi meg az Összetartozás lélekben és Istenben elnevezésű mentálhigiénés szakmai rendezvényt a Pesterzsébeti Összetartozás-templomban. A 2024. június 8-án 10 órakor kezdődő esemény idei témája: a Református misszió a mentálhigiénés segítő központokban. A rendezvény Bagdy Emőke professzor asszony és a Kárpátaljai Magyar Mentálhigiénés Társaság vezetőjével együttműködve szerveződik. A szakmai napra a Kárpát-medencei mentálhigiénés segítő szak öt képzési helyszínének hallgatói, végzett hallgatói és oktatói mellett az egyetem minden oktatóját és hallgatóját is szeretettel várják a szervezők.

Bővebben ...

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin