Készült: 2020-05-15
Módosítás: 2020-05-15

Diákhitel - fontos tudnivalók

 

Május 1-től kedvező változások lépnek életbe a Diákhitel Központnál, melyekről érdemes tudni:

Diákhitel Plusz igénylése AKTÍV hallgatóknak

2020. május 1-től bevezetésre került a szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz.

Az új hiteltermék 2020. december 31-ig igényelhető maximum 500 000 forint értékben, amennyiben rendelkezik aktív hallgatói jogviszonnyal és nem töltötte még be az 55. életévét.

A hitelfelvételre akkor is jogosult, ha korábban, vagy akár idén is felvett Diákhitel1-et vagy Diákhitel2-t.

A futamidőt 1 és 5 év között lehet megválasztani, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdeni.

Részletek: https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/diakhitel-plusz-hallgatoknak.html

Hiteligénylési könnyítések

2020. május 1-től az első szemeszterre visszamenőleg is igényelheti a rendkívül kedvező, 1,99%-os kamatozású Diákhitel1-et, akár 350 000 forint értékben, amennyiben június 15-ig beadja erre vonatkozó kérelmét.

Annak érdekében, hogy minél több idő álljon rendelkezésére a diákhitelre vonatkozó döntéshez, a Diákhitel1 és Diákhitel2 esetében is meghosszabbításra került az igénylési határidők ebben a félévben június 15-ig, a következő tanév 1. félévében pedig december 31-ig.

Részletek: https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/kedvezo-valtozasok-a-diakhitelnel.html

Diákhitel Direkt felületről elérhető engedményezési lapot kérem, hogy küldje meg szkennelve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

 

Diákhitel Plusz igénylése PASSZÍV hallgatóknak

Visszamenőleges hiteligénylés

2020. május 1-től az első szemeszterre visszamenőleg is igényelheti a szabad felhasználású Diákhitel1-et, akár 350 000 forint értékben, amennyiben június 15-ig beadod erre vonatkozó kérelmét. Ezzel a lehetőséggel akkor is élhet, ha a jelenlegi félévben passzív a jogviszonya, de az előzőben aktív volt. Érdemes továbbá tudni, hogy a következő tanévtől a Diákitel1 igényelhető havi összegét 150.000 forintra emeljük.

Részletek: https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/kedvezo-valtozasok-a-diakhitelnel.html

 

Diákhitel Plusz

A következő félévének tervezéséhez fontos információ lehet, hogy 2020. május 1-től bevezetésre kerül a szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz. Az új hitelterméket 2020. december 31-ig igényelheti maximum 500 000 forint értékben, amennyiben rendelkezik aktív hallgatói jogviszonnyal és nem töltötte még be az 55. életévét. A hitelfelvételre akkor is jogosult, ha korábban már igényelt Diákhitel1-et vagy Diákhitel2-t. A futamidőt 1 és 5 év között Ön választhatja meg, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdeni.

Részletek:  https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/diakhitel-plusz-hallgatoknak.html

 

 

Diákhitel1

DH1: szabad felhasználású hitel, korlátozás nélkül bármire elkölthető.

A hitel oly módon vehető igénybe, hogy a Diákhitel Direkt felületről elérhető engedményezési lapot, 3 példányban kitöltve és aláírva el kell jutatni a Tanulmányi Osztályra.

A COVID-19 járvány miatt bevezetett veszélyhelyzettel összefüggésben kérjük, hogy a kitöltött, aláírt engedményezési lapokat elektronikusan legyen szíves megküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

A feldolgozása után egy példány a hallgatóé lesz, értesítjük ennek az átvételéről, postázásáról.

 

Diákhiteles tájékozódás

Diákhitel felvétele előtt kérjük, alaposan tájékozódjon a Diákhitel konstrukcióiról, lehetőségeiről a Diákhitel Központon keresztül:

www.diakhitel.hu
www.diakhiteldirekt.hu

Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 999 99 44

Személyes ügyfélszolgálat:1027 Budapest, Kacsa u. 15-23., hétfő–péntek 08:00–18:00


KRE-BTK diákhiteles ügyintézés:

Dudás Anna (Tanulmányi Osztály)

+36 30 173 3526, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.