Készült: 2017. augusztus 03.

 

Már korábban is diákhitellel rendezte az önköltségét:

Diákhitel2:

Amennyiben már korábban is Diákhitel 2-vel fedezte önköltségét és most is ezzel szeretné, csak e-mailt kell írnia Czékli-Nágel Bettina számára (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) a féléves regisztrációját megelőzően, hogy ebben a félévben is Diákhitel 2-vel kívánja fizetni tanulmányait. Mivel a szerződésszámát már a rendszer tartalmazza, a szerződést nem kell ismételten megküldeni.

Diákhitel1:

Szabad felhasználású Diákhitel szerződés önköltség/költségtérítés fizetésére oly módon vehető igénybe, hogy a Diákhitel Direkt felületről elérhető engedményezési lapot ad le a Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálatán a féléves regisztrációját megelőzően, 3 példányban kitöltve és aláírva.

(TO nyitva tartás: http://www.kre.hu/btk/index.php/2015-10-20-12-12-54/tanulmanyi-osztaly/tanulmanyi-osztaly-ugyfelszolgalatanak-nyitvatartasa.html

(A vizsgaidőszak alatti, ill.nyári nyitva tartás változhat!)

A feldolgozása után egy példány a hallgatóé lesz, értesítjük ennek az átvételéről!

 

Diákhiteles tájékozódás

Diákhitel felvétele előtt kérjük, alaposan tájékozódjon a Diákhitel konstrukcióiról, lehetőségeiről a Diákhitel Központon keresztül:

www.diakhitel.hu
www.diakhiteldirekt.hu

Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 999 99 44

Személyes ügyfélszolgálat:1027 Budapest, Kacsa u. 15-23., hétfő–péntek 08:00–18:00


KRE-BTK diákhiteles ügyintézés:

Czékli-Nágel Bettina (Tanulmányi Osztály)

+36 (30) 589 0930, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Diákhitel felvétele

Amennyiben eddig nem volt Diákhitel ügyfél, de a félévre szeretne Diákhitelt felvenni, a szerződés megkötését a félévkezdés előtt ajánlatos elvégeznie. A diákhitel kérelmek végső benyújtásának határideje: 2020. február 14. (péntek)

 

Diákhitel2 felvétele

DH2: kötött felhasználású hitel kizárólag a képzési költség kiegyenlítésére igényelhető. A Diákhitel Központ közvetlenül a Hitelfelvevő által megjelölt felsőoktatási intézmény számlájára utalja át az igényelt hitelösszeget.

 

 • Igénylését az hiteligénylési adatlap kitöltésével elindíthatja a Neptunon keresztül (Ügyintézés/Diákhitel igénylés menüpont) vagy a Diákhitel Direkt felületen (diakhiteldirekt.hu)
 • A hiteligénylések nyomtatására, leadására, hitelesítésére lehetőség van
  • Neptunban kitöltött igénylés esetén: kizárólag a Felsőoktatási Intézményben kijelölt leadási helyeken (Czékli-Nágel Bettina), a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán, vagy ügyfélkapus hozzáféréssel elektronikusan
  • Diákhitel Direkten kitöltött igénylés esetén: a Diákhitel Központ partner intézményeiben (leadóhelyek listája: https://www.diakhitel.hu/elerhetosegek/leadohelyek.html), a felsőoktatási intézményekben, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán
 • A hitelesített szerződés rögzítéséhez kérjük, hogy a szerződést bescannelve/befényképezve küldje meg Czékli-Nágel Bettina részére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) 2020. január 31-ig, hogy még az önköltség befizetési határidejének lejárta előtt rögzíthesse azt.

Diákhitel1 felvétele

DH1: szabad felhasználású hitel, korlátozás nélkül bármire elkölthető.

 

 • Az igénylés és hitelesítés módja megegyezik a Diákhitel2 igénylésével (lásd fentebb)
 • Szabad felhasználású diákhitel szerződés önköltség/költségtérítés fizetésére oly módon vehető igénybe, hogy a Diákhitel Direkt felületről elérhető engedményezési lapot ad le a Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálatán 2020. február 14-ig, 3 példányban kitöltve és aláírva.
 • A feldolgozása után egy példány a hallgatóé lesz, értesítjük ennek az átvételéről!

 


Minden esetben felhívjuk a figyelmét a következőkre:

A szerződés rögzítése mellett az önköltség fizetési határideje kitolásra kerül 2020. március 25-re. Erre azért van szükség, mert a Diákhitel Központ az önköltség összegét csak ezen hónapban utalja az egyetem részére, tanulmányi státuszuk leegyeztetése után. Az önköltségi tétel mindeddig aktív is marad, de mivel a rendszer nem kezeli lejárt tartozásként a tételt, így Ön regisztrálhat és tárgyat is vehet fel a Neptunban.  A kiírt összeg a pénz beérkezése után automatikusan kiegyenlítésre kerül. A szerződés rögzítése után a hallgató részéről további teendőt nem igényel a folyamat.

A Tanulmányi Osztály kérése: Bármelyik Diákhitelt is szeretné igénybe venni, azt MINDENKÉPPEN jelezze Czékli-Nágel Bettinának (Tanulmányi Osztály)! A Neptunban ugyan lehetőség van arra, hogy a hallgató beállítsa szerződésszámát saját magának, azonban a határidő ezzel együtt nem áll át automatikusan, így tehát továbbra is akadályozva lesz a regisztrációban, tárgyfelvételben. A határidő módosítását csak a Tanulmányi Osztály munkatársa végezheti el az Ön számára.

 

 

Nyelvtanulási Diákhitelt

 

Ki veheti fel a Nyelvtanulási Diákhitelt?

Azok az aktív vagy passzív jogviszonyú, illetve abszolutóriumot tett, de nyelvvizsga hiányában oklevéllel nem rendelkező hallgatók, akiknek a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvből vagy nyelvekből még nincs nyelvvizsgája, vagy meglévő nyelvvizsga esetén a nyelvvizsga szintje nem elegendő a diploma megszerzéséhez.

A hiteligénylő nem rendelkezhet

 • korábban kötött és fennálló Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződéssel,
 • korábban kötött, de megszűnt DH1, DH2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződésből eredő hallgatói hiteltartozással,
 • korábban DH1, DH2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel tartozása vonatkozásában egészségkárosodás bekövetkezése alapján tartozás elengedési kedvezménnyel.

 

Hogyan vehető fel a Nyelvtanulási Diákhitel?

A Diákhitel Központ Zrt. honlapján (www.diakhitel.hu) a NYELVTANULÁSI DIÁKHITEL IGÉNYLÉS gombra kell kattintani, ki kell tölteni a Hiteligénylési adatlapot, a kitöltött adatlapot ki kell nyomtatni.

Ezt követően be kell szerezni a Hallgatói jogviszony igazolást abban az intézményben, ahol fennáll(t) a hallgatói jogviszony.

A kitöltött Hiteligénylési adatlapot és a Nyelvtanulási Diákhitel céljára kiállított hallgatói jogviszony igazolást a Diákhitel dokumentumok átvételére jogosult partnereink egyikén (leadóhelyek listája a honlapon található) lehet leadni.

Fontos, hogy a Hiteligénylési adatlapot és a Kölcsönszerződést kizárólag a leadóhelyen, személyi okmányok bemutatását követően, az átvevő munkatárs előtt kell aláírni.

Ezután a Diákhitel Központ Zrt. a beérkezett dokumentumokat feldolgozza és ellenőrzi, majd – amennyiben a dokumentumokban szereplő adatok megfelelőek – folyósítja a hitelt.