Készült: 2020-05-15
Módosítás: 2021-01-19

Diákhitel - fontos tudnivalók

 

Az alábbiakra szeretnénk felhívni azon hallgatóink figyelmét, akik érvényes diákhitel szerződéssel rendelkeznek vagy a jövőben diákhitelt szeretnének felvenni.

Az a hallgató, aki az alábbi adatszolgáltatásokkal nem jelzi diákhiteles fizetési szándékát, nem tud regisztrálni az adott félévre!

 

DIÁKHITEL 2

 

Amennyiben már korábban is Diákhitel 2-vel fedezte önköltségét és most is ezzel szeretné, a féléves regisztrációját megelőzően az alábbi linken található leírás alapján kérem, rögzítse a diákhitel szerződésszámát (a tanulmányok során csak egyszer kell rögzíteni) , majd a 2020/21/2 félévre, az intézmény által kiírt önköltség összeg mellé rendelje a már Ön által rögzített szerződésszámot (minden féléveben hozzá kell rendelni a kiírt önköltséghez) .

Link: Diákhitel2-szerződésszám rögzítése a Neptun-rendszerben

A szerződésszám rögzítésének határideje: 2021. február 19. Amennyiben sikeres volt a rögzítés, az önköltség tételénél megjelenik a szerződésszám, mely alapján az ügyintéző az önköltség fizetési határidejét meghosszabbítja, így a regisztráció lehetővé válik.

Erre azért van szükség, mert a Diákhitel Központ az önköltség összegét csak a tanulmányi státusz leegyeztetése után utalja az Egyetem részére. Az önköltség tétele mindaddig aktív is marad, de a rendszer nem fogja lejárt tartozásként kezelni, így Ön regisztrálhat és tárgyat is vehet fel a Neptunban (a határidő naptárban/szemeszter naptárban meghatározott időszak alatt). A kiírt összeg a pénz beérkezése után automatikusan kiegyenlítésre kerül.

Amennyiben eddig nem volt Diákhitel ügyfél, de a félévre szeretne Diákhitel2 felvenni, a szerződés megkötését a félévkezdés előtt ajánlatos elvégeznie.

Feltételekről az alábbi linken olvashat: https://diakhitel.hu/diakhitel2/

 

A szerződés megkötése után ebben az esetben is rögzíteni kell a Neptunban a szerződés számát, illetve megadni, hogy mely tételt kívánja diákhitel2-vel fedezni. Segédlet a rögzítéshez: Diákhitel2-szerződésszám rögzítése a Neptun-rendszerben

 

DIÁKHITEL 1

 

Önköltség fedezésének esetén

Amennyiben a szabad felhasználású Diákhitel szerződést szeretné önköltség/költségtérítés/idegen nyelvi hozzájárulás fizetésére felhasználni abban az esetben mindenféleképpen vegye fel a kapcsolatot Dudás Annával a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Az alábbiakra külön szeretnénk felhívni a figyelmét:

  1. Amennyiben az adott félév teljes önköltségét hitelből kívánja finanszírozni, a félév elején mindenképp ellenőrizze, hogy a féléves hitelösszege fedezi-e teljes önköltséget, szükség esetén módosítsa a hitelösszeget a Diákhitel Központnál!

 

  1. Amennyiben az önköltség egy részét szeretné hitelből fizetni, részletfizetési kérelmet kell beadnia a megfelelő összegekkel (a diákhitel részlet lesz a 2. részlet).

 

  1. Amennyiben az adott félévben NEM diákhitelből kívánja fizetni az önköltségét, ne felejtse el szüneteltetni a folyósítást!

 

 

EGYÉB TUDNIVALÓK

  • Amennyiben ezen határidők után veszi igénybe a Diákhitelt (elhasznált államis félévek, átsorolás, átjelentkezés miatt) azt MINDENKÉPPEN jelezze Dudás Annának (Tanulmányi Osztály)! A Neptunban ugyan Önnek kell a szerződésszámát a leírás alapján rögzítenie, azonban a határidő ezzel együtt nem áll át automatikusan! A határidő módosítását csak a Tanulmányi Osztály munkatársa végezheti el az Ön számára.
  • A COVID-19 járvány miatt bevezetett veszélyhelyzettel összefüggésben kérjük, hogy mielőtt az Egyetem által szeretné szerződését hitelesíteni, érdeklődjön a lehetőségeiről a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

 

DIÁKHITEL1

SZABAD FELHASZNÁLÁSRA 1,99 %-os kamattal

Részletek: https://diakhitel.hu/diakhitel1/

DIÁKHITEL PLUSZ

SZABAD FELHASZNÁLÁSRA, 500.000 FORINT, 0 %-os kamattal:

Meghosszabbítva: 2021. június 31-ig

Részletek: https://diakhitel.hu/felvettem-diakhitelplusz/

 

Felmerülő kari kérdések esetén kereshető:
Dudás Anna (Tanulmányi Osztály)
Tel.: +36 30 173 3526,
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.