Felhívás - Önkéntes munka Felsőzsolcán

 Felhívás - Önkéntes munka Felsőzsolcán az árvízkárosultak megsegítésére

A felsőzsolcai árvízkatasztrófa utáni kárelhárító munkákat, valamint az ott élő emberek   megsegítésének szervezését a Máltai Szeretetszolgálat vállalta magára. Az utómunkálatok   június 21-től 2 hónapig tartanak, eközben főleg lelki segítségre és adományosztásra keresnek segítőket. A szállás és élelem biztosítva van, amennyiben legalább egy hetet tud vállalni az illető.


Részletek

A Máltai Szeretetszolgálat Ideiglenes Segélykoordinációs Kirendeltséget működtet Felsőzsolcán, a Kassai utca 29. szám alatt. Itt a település árvízkárosultjai között végzett segítő munka mindenkor aktuális fázisára keresnek önkénteseket.

A tipikusan elvégzendő munkák:

  • a végletekig elcsigázott károsultakkal történő beszélgetés
  • falszárító gépek kölcsönzése és az üzemeltetés ellenőrzése
  • a településre beérkező nagy mennyiségű adomány családi egységcsomagokba történő kiszerelése
  • segítség az adományelosztó helyeken
  • segítség a környező településekre történő adományszállításban
  • idős embereknél segítség a lakás rendbetételében (takarítás, kertrendezés)


Miskolc környékén élőket egy-egy napra várják, azonban a távolabbról érkezőket egy teljes hétre tudják fogadni. Szállás tábori körülmények között (hálózsák), ebédet megállapodás szerint biztosítanak az önkéntesség ideje alatt. A munka beosztása az érkezéskor aktuális feladatok és az éppen rendelkezésre álló létszám ismeretében reggelenként a helyszínen történik. Mobilszámot jelentkezéskor szíveskedjen megadni. Bővebb felvilágosítással Adányi László projektvezető és Mátyus Dóra önkéntes koordinátor szolgál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, ahová a jelentkezéseket is várják.

További információ: www.maltai.hu