Filmvetítés és beszélgetés az alkotókkal

Böll közlegény megmentése. Írta és rendezte: Szederkényi Olga.

Módosítás: 2023. november 15.

Meghívó - Magyarország és a globális Dél kapcsolatai a hidegháború idején

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Történettudományi Intézetének Új- és Jelenkori Történeti Tanszéke, valamint az Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete 2022. december 9-én konferenciát szervez Magyarország és a globális Dél kapcsolatai a hidegháború idején címmel.

Módosítás: 2022. december 01.

MEGHÍVÓ - „A protestáns fundamentalizmus hermeneutikai kérdései” c. kutatócsoport műhelykonferenciájára

„A protestáns fundamentalizmus hermeneutikai kérdései” c. kutatócsoportunk (FUKUCS) műhelykonferenciát tart 2022.december 1-jén du. 16-19 óra között (1088, Reviczky u. 4. 222. terem)

 

Módosítás: 2022. november 30.

A Károli Szabadegyetem következő vendége: Böszörményi-Nagy Gergely

November 28-án, 18.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Károli Szabadegyetem következő – a téli szünet előtti utolsó – rendezvénye. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a 2015-ben létrejött Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke, aki a Mi (nem) az innováció? címmel tart előadást.

Módosítás: 2022. november 28.

A Károli továbbra is a legjobb tízben

Megjelent a HVG Diploma 2023 felsőoktatási rangsor, mely alapján a Károli Gáspár Református Egyetem a 8. legjobb* a 26 rangsorolt magyarországi felsőoktatási intézmény közül (holtversenyben a Pécsi Tudományegyetemmel).

Módosítás: 2022. november 28.

Könyvbemutató – Péti Miklós: Paradicsom a vasfüggöny mögül

A londoni UCL Pressnél jelent meg Péti Miklós Paradise from Behind the Iron Curtain: Reading translating and staging Milton in Communist Hungary (Paradicsom a vasfüggöny mögül: Milton életművének értelmezése, fordítása és színrevitele a kommunista Magyarországon) című monográfiája, amely részletesen feldolgozza, hogy a kommunizmus négy évtizede alatt hogyan alakult a nagy angol költő és politikus, John Milton életművének magyar recepciója.

Módosítás: 2022. december 01.

Konferenciával egybekötött együttműködési megállapodás

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Károli Gáspár Református Egyetem és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága konferenciát rendezett A kádári megtorlás rendszerének jellemzői interdiszciplináris megközelítésben címmel 2022. november 18-án.

Módosítás: 2022. december 01.

Egyetemi tanári cím és habilitációs oklevél adományozása

A Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa november 17-i ülésén adta át Dr. Sarnyai Csaba Máté, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, Szabadbölcsészet Tanszék egyetemi docense részére a habilitációs doktori oklevelet.

Módosítás: 2022. december 01.

Legyél nemzetközi hallgatók mentora!

A KRE Buddy program önkéntes, nemzetközi hallgatótársakat segítő mentorprogram, amelyre az egyetem nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 35 nemzetközi hallgató segítéséből áll, akiknek a megérkezés és a beilleszkedés segítésén túl, a tanulmányi adminisztratív ügyek kibogozásán át, programok szervezéséig sok mindennel támogathatod Magyarországon és a Károlin tartózkodását.

Módosítás: 2022. december 01.

Rektori utasítás az energiatakarékossági intézkedésekről

Tájékoztató a Károli Gáspár Református Egyetem energiatakarékossági intézkedéseiről, melyet a 2022. november 11-én hatályba lépő 17/2022. (XI.11.)/ R számú rektori utasítás részletez:

Módosítás: 2022. december 01.