Károlis bölcsészként könnyű elhelyezkedni

Bölcsésznek lenni nem könnyű a XXI. századi Magyarországon, azonban károlis bölcsészként sikeres utat járhatunk be – derül ki a BTK Karrier Iroda 2015-ös Diplomás Pályakövető Rendszer vizsgálatából. A megkérdezettek 57%-a a diplomaszerzés után elhelyezkedett a munkaerőpiacon. Azok közül a hallgatók közül, akik elhelyezkedtek, a válaszadók 37%-a tanult tovább a Károlin vagy bármely más egyetemen, míg az elhelyezkedett embereknek a 65%-a a kérdezés időpontjában nem rendelkezett semmilyen hallgatói státusszal. Ezzel szemben, akik nem dolgoznak, vagyis nem léptek ki a munkaerőpiacra, azoknak a végzett hallgatóinknak a 85%-a továbbtanult.

Fontos kiemelni továbbá, hogy a sikeresen elhelyezkedett diplomásaink döntően az állami vagy az ahhoz kötődő munkaerő-piaci területen helyezkednek el, s csak kevesebb mint 40%-uk dolgozik a versenyszférában. Érdekesség, hogy az elhelyezkedés területe erősen összefügg a korábbi munkatapasztalat és a szakmai gyakorlaton szerzett munkatapasztalat szakterületével. A kutatásból az is kiderül, hogy a munkatapasztalatok alapján a diákjaink 80%-a ismét a Károlit választaná és a megkérdezettek közel 80%-a magasabb (30%), vagy hasonló (48,2%) színvonalúnak tartja egyetemünk képzéseit összevetve más intézmények képzéseivel. A sikeresen elhelyezkedett diákok 92%-a ajánlaná másoknak is a Károlit.

Láthatjuk, hogy a Károli BTK-s tudás hatékonyan járul hozzá hallgatóink sikeréhez. A kutatás alapján szépen körvonalazódik, hogy a diákoknak sikeresen, gyorsan, szakmailag elfogadható színvonalú munkahelyen sikerült elhelyezkedniük.