Oklevélátadó és doktoravató ünnepségek a BTK-n

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 2024. július 5-én tartotta oklevélátadó ünnepségeit immár hagyományosan az Erkel Színházban. A nap során két ünnepségre került sor. 10 órától a mesterképzésen, osztatlan tanárképzésen és szakirányú továbbképzésen végzett hallgatóink, 14 órától a nappali és levelező munkarendű alapképzésen, valamint doktori képzésen végzett hallgatóink vehették át okleveleiket.

Idén az összesen 4255 BTK-n tanuló hallgatóból 852-en tettek sikeres záróvizsgát. Délelőtt 282 fő, délután 262 fő, összesen 544-en vették át oklevelüket ezen a napon. Délelőtt Furkó Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes mondott köszöntő beszédet, délután Trócsányi László rektor szólt a jelenlevőkhöz. Az ünnepségeken elhangzott továbbá Horváth Géza dékán köszöntője is, illetve végzett hallgatóink képviselői (Katona Hanna Boróka és Kovács Mercédesz Flóra) is szót kaptak. Mindkét ünnepségen Káposztás Gábor vezető egyetemi lelkész áhítattal szolgált. Pap Rebeka, az események narrátora felolvasta néhány olyan meghívott vendégünk köszöntő üzenetét is, akik nem tudtak személyesen megjelenni az ünnepi alkalmon. Végzett hallgatóinknak üzent Steinbach József püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Enghy Sándor, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora, Somogyi Alfréd, a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának dékánja és Fabiny Tamás elnök-püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház lelkészi vezetője.

A két ünnepség további ünnepélyes pillanatokat is tartogatott. A délelőtti alkalmon a BTK kari kitüntetéseinek átadására került sor, melyet minden évben a Kari Tanács szavaz meg az intézetek előterjesztései alapján. Év Oktatója díjat vehetett át Koltói Lilla egyetemi docens, Év Publikációja díjban részesült Beretzky Ágnes egyetemi docens, Csoma Mózes habilitált egyetemi docens, Dötschné Hollós Zita habilitált egyetemi docens, Kövi Zsuzsanna egyetemi docens, Prontvai Vera egyetemi adjunktus, Török Emőke egyetemi docens és Biró Emese egyetemi adjunktus megosztva, Török Lajos egyetemi docens és Turcsán-Tóth Zsuzsanna egyetemi adjunktus.

A délutáni eseményen két új történettudományi doktorunk (Kocsis Annamária és Kovács Krisztián) avatása mellett három, frissen habilitált oktató (Germuska Pál, Horváth Csaba Sándor és Makkai Béla) oklevelének átadása is emelte az esemény fényét.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a BTK életében minden évben ez a nap a legfontosabb, ez a legnagyobb szervezésű esemény. Az Erkel Színház 1800 férőhelyes nézőtere csaknem teljesen megtelt mindkét eseményen, ezzel is jelezve felénk, hogy hallgatóink sikere a családtagok, rokonok, barátok sikere is, hiszen e háttér, e támogatás nélkül talán nem mindenki juthatott volna el ehhez az ünnepélyes mérföldkőhöz.

oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek oklevélátadó képek

 

Fotók: Lambert Attila és Geberle Bertalan

 

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin