Elhunyt Prof. dr. Zonda Tamás az egyetem címzetes egyetemi tanára

Szomorú szívvel, de a feltámadás reménységébe vetett hittel tudatjuk, hogy Prof. dr. Zonda Tamás címzetes egyetemi tanárunk 2023. január 22-én megtért Teremtőjéhez.

Módosítás: 2023. február 17.

Munkaerőpiaci gyakorlat és tapasztalatok – terminológia, fordítás, szakszövegírás" workshop

2023. február 9-én 14.00 órától Munkaerőpiaci gyakorlat és tapasztalatok – terminológia, fordítás, szakszövegírás címmel workshopot tartunk a szakszövegírás, terminológia, tartalommenedzsment tematikájú új mesterképzésünk bemutatására.

Módosítás: 2023. február 17.

Zenei találkozó az Ómagyar Mária-siralom felfedezésének 100. évfordulóján

Első magyar versünk, az Ómagyar Mária-siralom felfedezésének centenáriuma alkalmából irodalmi, zenei találkozóra várják a közönséget 2023. január 29-én a Három Holló Kulturális Központba (1052 Budapest, Piarista köz 1.).

Módosítás: 2023. február 02.

A Don-kanyar hőseire emlékeztek Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Németi Református Egyházközség, a szatmárnémeti RMDSZ és a Szent István Kör a a doni katasztrófa 80. évfordulója alkalmából 2023. január 15-én megemlékezést tartott a németi református templomban a 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében.

Módosítás: 2023. február 02.

OTDK Humán Tudományi Szekciót szervez egyetemünk

2015 tavaszán a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara rendezte a 32. OTDK Társadalomtudományi Szekcióját.

Módosítás: 2023. február 02.

Sikeres részvétel az Educatio Kiállításon

Sikerrel zajlott le a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 12–14. között. A rendezvényen rekordszámú látogató, közel 60.000 résztvevő járt és ismerkedhetett meg mintegy 150 kiállító programjával. Intézményünk standja a színpad közelében várta a kiállításra látogatókat mindhárom nap. Egyetemünket oktatóink mellett öt karunk számos hallgatója képviselte, akiktől így első kézből értesülhettek az érdeklődők az egyes szakokkal kapcsolatos információkról, az egyetemi hallgatói életről. A Tanulmányi Osztály munkatársai a felvételivel kapcsolatban felmerült kérdések megválaszolásában álltak az érdeklődők rendelkezésére és részletes tájékoztatást adtak az intézményben elérhető ösztöndíj-lehetőségekről, kollégiumi elhelyezésről, a különböző támogatásokról, juttatásokról. A standon az egyetemi sportolási lehetőségekről, a tehetséggondozó műhelyekről, illetve a Károli Junior Akadémia programjáról külön is érdeklődhettek a látogatók.

Módosítás: 2023. február 02.

Intézményünk is részt vesz az Educatio Kiállításon

A Károli Gáspár Református Egyetem is részt vesz a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2023. január 12–14. között. Intézményünk standja (HF36) a színpad közelében várja a kiállításra látogatókat mindhárom nap 10–17 óra között.

Módosítás: 2023. február 02.

Magyar Örökség-díjat kapott Prof. Dr. Bagdy Emőke és Dr. Lovász Irén

A Magyar Örökség-díjat 1995-ben alapították és azon magyar intézményeknek, csoportoknak, személyeknek ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez.

Módosítás: 2023. február 02.

Prof. Dr. Trócsányi László átvette rektori kinevezését

Áder János köztársasági elnök rektori megbízást adott át Prof. Dr. Trócsányi László egyetemi tanárnak január 31-én a Sándor-palotában.

Módosítás: 2022. február 04.

III. Nemzetközi Hitvalló Szent Maximosz Műhelykonferencia

A KRE BTK Szabadbölcsészet Tanszék és a Belgrádi Egyetem Filozófia és Társadalomtudományi Intézete tisztelettel meghívja Önt a Hitvalló Szent Maximosz Capita de caritate c. művének szentelt műhely-konferenciára, amelyet 2022. február 3-4-én tartunk Zoomon keresztül. 

Módosítás: 2022. február 04.